Miere de Albine


Miere de albine: PRODUSE APICOLE

  • Capaceala de faguri de miere
    Capaceala de faguri de miere

    Capaceala de faguri este un produs apicol mai putin cunoscut de populatie, insa proprietatile sale terapeutice exceptionale il recomanda ca fiind de mare valoare. Concret, capaceala este capacul de la fagure, cu care albinele [...]

  • Mierea de floarea- soarelui
    Mierea de floarea- soarelui

    Floarea- soarelui este poate una dintre cele mai impresionante plante datorita atasamentului sau fata de astrul zilei, dupa care isi intoarce mereu capul, de la rasarit si pana la apus. Poate si datorita acestui fapt, ca plantele mereu atrag energia de la soare, mierea rezultata din ele este una dintre cele mai bune si puternic energizante. Mierea de floarea- soarelui are nuante ce merg de la galben pai pana la auriu, cu miros si gust specific, dulceag, si datorita continutului relativ mare de glucoza, la fel ca si mierea de rapita, cristalizeaza destul de repede. Insa acest fapt nu ii afecteaza catusi de putin proprietatile. Atunci cand se cristalizeaza creeaza o masa foarte compacta.[...]

  • Mierea de rapita
    Mierea de rapita

    Mierea de rapita este facuta de catre albine din planta oleaginoasa atat de raspandita in culturile de la noi. Caracteristic pentru aceasta miere de mai este continutul mare de glucoza, datorita caruia se zahariseste cel mai repede dintre toate tipurile de miere. Procesul de cristalizare incepe la cateva zile dupa recoltare, iar datorita faptului ca are aceasta mare viteza de a se zaharisi, uneori chiar inca din fagure, procesul de recoltare se poate dovedi a fi dificil. Mierea de rapita are o culoare mai albicioasa- galbuie, de galben pal si o consistenta aparte, care aminteste de serbetul pe care ni-l servea bunica in copilarie. Mirosul sau este cel al florilor de rapita (aduce cumva cu mirosul de varza), iar gustul este specific, mai putin dulce decat al altor sortimente de miere.[...]

  • Mierea de mana
    Mierea de mana

    Mierea de mana este mierea pe care albinele o fac din alte substante decat polenul si nectarul florilor si este o miere extraflorala. Plantele mai produc nectar si pe alte parti ale lor (tulpina, frunze, scoarta, etc). Albinele preiau acest nectar si il transforma in miere si vorbim despre miere vegetala. Insa exista si un alt aspect de retinut si anume: ca exista anumite insecte (din familia afidelor) care preiau substante de pe partile extraflorale ale plantelor, insa atunci cand le consuma, ele elimina prin excretie exact zaharurile pe care nu le pot prelucra, iar albinele le folosesc pentru a prepara mierea de mana sau mierea de padure, care este o miere de origine animala.[...]

  • Laptisor de matca
    Laptisor de matca

    Laptisorul de matca reprezinta un produs apicol de exceptie, care are cel mai mare continut de vitamine raportat la unitatea de volum. Are proprietati imunostimulatoare si vindecatoare exceptionale, iar efectele sale asupra corpului uman sunt mai mult decat benefice. [...]

  • Polen
    Polen

    Polenul, alaturi si de celelalte produse apicole, este unul dintre miracolele pe care ni le-au daruit albinele. Este un aliment complex, foarte bogat in substante nutritive, minerale, vitamine, etc si care aduce foarte multe beneficii sanatatii celor care il consuma. Insa ce este de fapt polenul? Polenul este o pulbere fina, compusa din mai multe microparticule de diferite forme si culori cu dimensiuni intre 20-100 milimicroni, care se gaseste pe staminele florilor. Fiecare floare are polenul ei specific, ce are o culoare si o aroma proprii, dar si proprietati curative diferite. Culorile polenului se inscriu intre nuante de galben deschis (polen de papadie) si pana la negru (polen de floare de mac), in functie de florile pe care albinele le-au vizitat si de unde l-au recoltat. [...]


Miere de albine poliflora, 18 Lei Kg.

Telefon: 0721.377.825



Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa