A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: offset

Filename: articles/articles.php

Line Number: 88

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: order

Filename: articles/articles.php

Line Number: 88

Capaceala de faguri de miere

Miere de Albine


Capaceala de faguri de miere

Capaceala de faguri este un produs apicol mai putin cunoscut de populatie, insa proprietatile sale terapeutice exceptionale il recomanda ca fiind de mare valoare.
Concret, capaceala este capacul de la fagure, cu care albinele “sigileaza” mierea in fiecare celula pentru a-i putea conserva continutul pe timpul iernii. Mierea are un continut de apa destul de ridicat la inceput, iar albinele stiu sa elimine excesul de apa mutand mierea din celula in celula, pana cand se reduce la circa 18-20% continutul de apa. In acel moment mierea este buna de pus la provizii.
Albinele produc capacele de faguri din straturi succesive de ceara si propolis. Rolul propolisului este de a steriliza mierea (cam in acelasi fel in care gospodinele sterilizeaza termic borcanele inainte de a pune dulceata in camara, pentru iarna), iar rolul cerii este acela de a asigura etansare mai buna si de a impiedica patrunderea aerului.
In momentul in care apicultorul recolteaza mierea, cu ajutorul unui instrument special, va indeparta aceste capace, iar produsul rezultat se numeste capaceala. Pe langa ceara si propolis, capaceala mai contine si miere si enzime, dar si alte substante, care au rol de antibiotic sau de conservant.
Datorita compozitiei sale, capaceala are proprietati terapeutice si curative deosebite. Astfel, se recomanda folosirea capacelii in urmatoarele situatii:
- afectiuni ale stomacului (mai ales ulcere)
- afectiuni ale ficatului
- afectiuni ale cavitatii bucale (stomatita, paradontoza)
- afectiuni respiratorii (faringite, laringite, astm, etc.)- datorita faptului ca este un bun bactericid
- infectii- datorita efectului antibiotic
- afectiuni cardiace- stimuleaza activitatea cordului
- stimuleaza activitatea sistemului imunitar
- are efect de lubrefiere a vaselor de sange si de aceea este foarte utila in cazul persoanelor care au probleme cu aparatul circulator

Mod de administrare: se mesteca pana la disparitia totala a mierii, insa se poate mesteca ca pe o  guma de mestecat, pana la topirea completa a tuturor componentelor. In acest fel asigura si o igiena orala deosebita, iar efectele sale sunt mai puternice.

Atentie! Exista, din nefericire, si persoane care comercializeaza faguri de miere zdrobiti si sustin ca este capaceala. Trebuie sa cunoasteti bine persoana de la care va aprovizionati, astfel incat sa puteti beneficia cu adevarat de nemaipomenitele calitati ale acestui produs, care sunt net superioare celor ale fagurilor.


5.0 stars based on 7431 reviews





Spune-ne parerea ta despre acest material:



Din aceeasi categorie: Produse apicole
  • Mierea de hrisca
    Mierea de hrisca

    Hrisca este un nume generic dat unui anumit tip de plante ierboase si este deseori confundata cu cerealele. Mierea de hrisca este o varietate de miere folosita foarte mult in America si anumite state europene. Acest tip de miere poate inlocui cu foarte mare succes produsele destinare indulcirii diverselor alimente sau poate inlocui cu desavarsire zaharul. Mai poate fi folosita si pentru obtinerea miedului.[...]

  • Mierea de salcie
    Mierea de salcie

    Mierea de salcie este mai putin cunoscuta consumatorilor, insa este un sortiment deosebit de miere, recoltat primavara devreme. Mierea are culoarea ambrei, iar atunci cand cristalizeaza, cu cristale marunte, devina albicioasa la culoare.[...]

  • Mierea de Manuka
    Mierea de Manuka

    Mierea de Manuka este unul dintre sortimentele de miere cu cele mai multe si puternice efecte terapeutice, care este recomandata de aproximativ toti medicii, datorita proprietatilor sale curative. Mierea de Manuka este obtinuta din polenul recoltat din florile arborelui Manuka, ce este originar din Noua Zeilanda. Mierea de Manuka are o culiare galben- bruna si are gust si aroma specific, cu tente lemnoase. Are un bogat continut mineral si puternice proprietati antiseptic.[...]

  • Mierea de lavanda
    Mierea de lavanda

    Mierea de lavanda este unul dintre cele mai parfumate sortimente de miere. De asemenea culoarea sa este una deosebita, datorita pigmentilor continuti de polenul florilor de lavanda sau lavandina. [...]

Miere de albine poliflora, 18 Lei Kg.

Telefon: 0721.377.825



Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa