Miere de Albine


Mierea de salcam

Mierea a fost utilizata din cele mai vechi timpuri datorita proprietatilor sale. Pe langa gustul dulce atat de placut, mierea este un veritabil medicament natural, care are si proprietati antiseptice, antibacteriene, anti-inflamatoare si este un antibiotic natural
Mierea de salcam este varietatea de miere obtinuta din polenul florilor de salcam. Este tipul de miere care se zahariseste cel mai greu, datorita continutului sau mai bogat in fructoza decat al altor tipuri de miere.

Mierea de salcam are urmatoarea compozitie chimica:

- 41,7 % fructoza
- 10% zaharoza si maltoza
- 37,4% glucoza
Toate acestea reprezinta zaharuri naturale!
Mierea de salcam contine:
- vitaminele B1, B2, B,6, B12, B9 (acid folic); enzime, fitohormoni (hormoni vegetali), acizi: lactic, malic, oxalic, citric; flavonide (substante antioxidante), dextrina, factori antibiotici, dar si substane minerale cum sunt: calciu, potasiu, siliciu, magneziu, sodiu, fosfor, cupru, calciu si sulf. In total, substantele care intra in compozitia acestei mieri sunt in numar de 435. Din acest motiv a fost denumita si “hrana vie”.
Din punct de vedere al substantelor nutritive, mierea de salcam contine numai 1% proteine si intre 70 si 80% glucide. Este un sortiment de miere mai dulce decat altele

Mierea de salcam are pH-ul 4 si o valoare energetica de circa 310 kcalorii per 100 de grame de produs.
Din punct de vedere fizic, mierea de salcam este aproape incolora in momentul recoltarii, insa in functie de tipul de fagure si regiunea de unde albinele culeg polenul poate avea nuante diferite de auriu, galben pai sau galben foarte deschis.
Consistenta acestui tip de miere este uniforma si poate fi fluida sau vascoasa, neprezentand urme de cristalizare cand este proaspata. De altfel este mierea care se cristalizeaza cel mai greu in timp, ramanand fluida circa 1-2 ani, daca este pastrata in conditii corespunzatoare.
Aroma sa este foarte placuta, specifica, unele persoane descriind existenta unei tente de vanilie sau de flori si este preferata de majoritatea consumatorilor. Este sortimentul cel mai usor de asimilat si digerat de catre organism, oferind foarte multe beneficii, substante nutritive si bio-active, dar si multa energie.

Atentie! Mierea de salcam este cel mai usor de falsificat! Exista anumite persoana, care pun in stupi vase de apa cu zahar, iar albinele “proceseaza” aceasta solutie in loc de polen, transformand-o intr-o “miere” care nu are nicio proprietate din cele specifice mierii de salcam si este dificil de deosebit de cea veritabila fara anumite analize specifice. Un puternic miros de salcam al mierii poate insemna ca aceasta a fost “imbogatita” cu infuzie de flori de salcam insa nu are nicio valoare!
Mierea de salcam poate fi consumata ca atare, sau poate fi folosita pentru a indulci diferite bauturi sau pentru prepararea anumitor leacuri terapeutice naturiste. Este ideala in indulcirea bauturilor, deoarece nu modifica cu nimic nici gustul si nici mirosul acestora. Poate fi folosita si de diabetici, in cantitati mai reduse, deoarece are un continut scazut de sucroza..

Atentie! Nu puneti niciodata miere in bauturi a caror temperatura depaseste 40oC, deoarece, in aceste situatii, calitatile mierii sunt alterate si isi pierde si proprietatile curative.
Actiunile sale terapeutice sunt: de energizare, tonifianta, laxativa, emolienta, expectoranta, antiseptica, diuretica, sedativa, antianemianta, stimuleaza digestia, curata ficatul, regleaza tranzitul intestinal, imbunatateste activitatea inimii si a sistemului circulator, ajuta la refacerea organismului dupa efort, combate oboseala, creste rezistenta organismului stimuland sistemul imunitar, creste numarul de globule rosii din sange.
Mierea de salcam, datorita pH-ului sau slab acid poate fi folosita cu succes in tratarea afectiunilor digestive legate de o aciditate marita, cum ar fi gastritele si ulcerele.
Este un excelent expectorant si ajuta la calmarea tusei, fiind un anti-inflamator puternic pentru sistemul respirator, din acest motiv fiind recomandata in raceli, sinuzite, rinite, pneumonii, tuberculoza sau alte tipuri de infectii bronho- pulmonare.

Alte indicatii terapeutice:
- insomnie, stres, astenie
- nevroze, depresii
- anemii, anorexie,
- convalescenta
- femei insarcinate
- astm
- tulburari de memorie
- reumatism
- boli ale cailor biliare
- boli de ficat
- afectiuni ginecologice
- plagi, arsuri
- alcoolism
- migrene
- afectiuni ale rinichilor


5.0 stars based on 5386 reviews





Spune-ne parerea ta despre acest material:



Din aceeasi categorie: Produse apicole
  • Mierea de hrisca
    Mierea de hrisca

    Hrisca este un nume generic dat unui anumit tip de plante ierboase si este deseori confundata cu cerealele. Mierea de hrisca este o varietate de miere folosita foarte mult in America si anumite state europene. Acest tip de miere poate inlocui cu foarte mare succes produsele destinare indulcirii diverselor alimente sau poate inlocui cu desavarsire zaharul. Mai poate fi folosita si pentru obtinerea miedului.[...]

  • Mierea de salcie
    Mierea de salcie

    Mierea de salcie este mai putin cunoscuta consumatorilor, insa este un sortiment deosebit de miere, recoltat primavara devreme. Mierea are culoarea ambrei, iar atunci cand cristalizeaza, cu cristale marunte, devina albicioasa la culoare.[...]

  • Mierea de Manuka
    Mierea de Manuka

    Mierea de Manuka este unul dintre sortimentele de miere cu cele mai multe si puternice efecte terapeutice, care este recomandata de aproximativ toti medicii, datorita proprietatilor sale curative. Mierea de Manuka este obtinuta din polenul recoltat din florile arborelui Manuka, ce este originar din Noua Zeilanda. Mierea de Manuka are o culiare galben- bruna si are gust si aroma specific, cu tente lemnoase. Are un bogat continut mineral si puternice proprietati antiseptic.[...]

  • Mierea de lavanda
    Mierea de lavanda

    Mierea de lavanda este unul dintre cele mai parfumate sortimente de miere. De asemenea culoarea sa este una deosebita, datorita pigmentilor continuti de polenul florilor de lavanda sau lavandina. [...]

Miere de albine poliflora, 18 Lei Kg.

Telefon: 0721.377.825



Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa