Miere de Albine


Mierea poliflora

Mierea poliflora este un aliment complet, deoarece este produsa de catre albine din polenul unei mari varietati de flori, ce se gasesc in zonele de deal sau campie, insa niciuna dintre plante nu se gaseste intr-o proportie mai mare de 10% .

Este cel mai recomandat sortiment de miere pentru a fi folosit in terapiile naturiste, deoarece contine nectar provenit dintr-o mare varietate de plante medicinale, care sporesc efectele sale curative.
Continutul acestui sortiment de miere este mai bogat in nutrienti, oligoelemente, vitamine si minerale decat sortimentele decat al altor tipuri de miere monoflora:
-  vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, C, K),
- minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu, bor, fosfor),
- enzime (invertaza, amilaza, catalaza),
- acizi organici (lactic, gluconic),
- glucoza, fructoza- zaharuri naturale

Din punct de vedere al proprietatilor sale fizice, acest sortiment de miere are nuante cromatice diferite, determinate de plantele din care a fost recoltat polenul, dar si de regiunea geografica, de ses, deal sau munte. Culorile sale variaza de la galben deschis pana la portocaliu inchis.
Este o miere mai vascoasa decat alte sortimente, care se cristalizeaza in doua luni de la recoltare. Are un miros si un gust foarte aromate si dulci, datorita varietatii mari de plante.
Valoarea sa energetica este de 320 de kilocalorii per 100 grame de produs.
Poate fi consumata ca atare, folosita pentru indulcirea bauturilor, pentru prepararea anumitor  produse sau ca ingredient in diferite tratamente naturiste.
Actiunile sale terapeutice sunt foarte variate:
- datorita continutului mare de fier stimuleaza cresterea productiei de globule rosii din sange si implicit marirea nivelului de hemoglobina
- datorita procentului ridicat de hormoni are efecte de cicatrizare rapida si stimuleaza vindecarea ranilor
- datorita nivelului crescut de calciu previne  demineralizarea oaselor si stimuleaza cresterea acestora
- are actiune diuretica stimuland eliminarea toxinelor din organism
- este antiseptica, antibacteriana si antimicrobiana
- are proprietati anti-inflamatoare si antialergice
- este expectoranta, antitusiva si antispastica
- stimuleaza sistemul imunitar, intarindu-l
- imbunatateste circulatia sanguina, mai ales pe cea coronariana si activitatea inimii, prin actiunea sa benefica asupra muschiului cardiac
- stimuleaza procesul de digestie, dar stimuleaza mult si functia de eliminare, prevenind constipatia
- ofera un plus de energie
- hraneste si fortifica celulele nervoase
- regleaza activitatea sistemului endocrin
- creste rezerva de glicogen din ficat
- previne fenomenele de putrefactie din intestine (mai ales in cazul colitelor)
- amelioreaza functiile hepatice, dar are efecte benefice si asupra celulelor ficatului
- favorizeaza absorbtia de calciu
- are actiune de calmare asupra sistemului nervos si imbunatateste calitatea somnului
- stimuleaza pofta de mancare, mai ales la copii
- este un bun remediu impotriva oboselii fizice si psihice
- distruge sau inhiba anumiti stafilococi, avand o actiune antibiotica
- atenueaza crizele de astm
- este adjuvant in tratarea anumitor tipuri de tumori

Indicatii terapeutice:
- anemie, anorexie
- afectiuni hepato- biliare (inclusiv hepatita)
- afectiuni cardiace si circulatorii
- afectiuni gastro- intestinale
- afectiuni renale
- afectiuni nervoase
- rani, arsuri, ulceratii
- astm
- anumite forme de cancer


 


5.0 stars based on 1116 reviews





Spune-ne parerea ta despre acest material:



Din aceeasi categorie: Produse apicole
  • Mierea de hrisca
    Mierea de hrisca

    Hrisca este un nume generic dat unui anumit tip de plante ierboase si este deseori confundata cu cerealele. Mierea de hrisca este o varietate de miere folosita foarte mult in America si anumite state europene. Acest tip de miere poate inlocui cu foarte mare succes produsele destinare indulcirii diverselor alimente sau poate inlocui cu desavarsire zaharul. Mai poate fi folosita si pentru obtinerea miedului.[...]

  • Mierea de salcie
    Mierea de salcie

    Mierea de salcie este mai putin cunoscuta consumatorilor, insa este un sortiment deosebit de miere, recoltat primavara devreme. Mierea are culoarea ambrei, iar atunci cand cristalizeaza, cu cristale marunte, devina albicioasa la culoare.[...]

  • Mierea de Manuka
    Mierea de Manuka

    Mierea de Manuka este unul dintre sortimentele de miere cu cele mai multe si puternice efecte terapeutice, care este recomandata de aproximativ toti medicii, datorita proprietatilor sale curative. Mierea de Manuka este obtinuta din polenul recoltat din florile arborelui Manuka, ce este originar din Noua Zeilanda. Mierea de Manuka are o culiare galben- bruna si are gust si aroma specific, cu tente lemnoase. Are un bogat continut mineral si puternice proprietati antiseptic.[...]

  • Mierea de lavanda
    Mierea de lavanda

    Mierea de lavanda este unul dintre cele mai parfumate sortimente de miere. De asemenea culoarea sa este una deosebita, datorita pigmentilor continuti de polenul florilor de lavanda sau lavandina. [...]

Miere de albine poliflora, 18 Lei Kg.

Telefon: 0721.377.825



Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa