A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: offset

Filename: articles/articles.php

Line Number: 88

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: order

Filename: articles/articles.php

Line Number: 88

Piept de pui cu portocale si miere

Miere de Albine


Piept de pui cu portocale si miere

Pentru cei care doresc sa incerce o reteta speciala, in care doua gusturi opuse- dulce si acru- se intalnesc pentru a desavarsi aroma inconfundabila a pieptului de pui, va propun o reteta mai putin obisnuita.


Ingrediente pentru 4 persoane:
- 2 piepti de pui dezosati, potriviti ca marime
- 4- 5 linguri de miere
- 4 portocale
- 2-3 catei de usturoi
- ulei
- sare si piper dupa gust


Mod de preparare

Pieptul de pui se curata de pielite, se spala bine si se taie in 4 parti egale. Cu ajutorul zdrobitorului de usturoi, zdrobiti usturoiul ca pentru mujdei si frecati carnea de pui pe toate partile.
In tava de cuptor puneti uleiul si pieptul de pui sa se caleasca bine, pe ambele parti. Intre timp, stoarceti sucul de la 3 portocale, amestecati- l cu mierea si usturoiul care v- a ramas. Turnati acest sos peste carnea de pui din cuptor si lasati sa se faca timp de 2 ore in cuptorul incins la 200oC. Cam din sfert in sfert de ora aveti grija sa intoarceti carnea sau sa puneti cu lingura sos mereu.
Cu circa 20 de minute inainte sa fie gata, taiati portocala ramasa in felii si adaugati- le peste carne, lasandu- le sa se prepare pana la expirarea timpului.


5.0 stars based on 695 reviews





Spune-ne parerea ta despre acest material:



Din aceeasi categorie: Retete culinare
  • Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline
    Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline

    Exista o multitudine de sosuri in lumea aceasta, potrivite pentru tot felul de mancaruri. Insa exista in acelasi timp si foarte multe gusturi, care combinate pot da nastere unor arome unice si originale. Va propun un sos potrivit mai ales pentru carnea la gratar si recomandat mai ales celor carora le place sa manance picant.[...]

  • Deliciu cu miere, iaurt si fructe
    Deliciu cu miere, iaurt si fructe

    In zilele calduroase de vara, cand doriti sa mancati ceva racoritor, insa nu puteti sau nu doriti sa mancati inghetata, puteti consuma acest delicios desert, care este foarte usor de preparat si care este foarte racoritor.[...]

  • Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara
    Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara

    Pentru cei care aleg sa consume alcool rar si in cantitati reduse, si ar vrea sa incerce un cocktail deosebit, va recomand o reteta rapida si usor de preparat, dar care in acelasi timp este si hranitoare si gustoasa.[...]

  • Piept de  pui cu portocale si miere
    Piept de pui cu portocale si miere

    Pentru cei care doresc sa incerce o reteta speciala, in care doua gusturi opuse- dulce si acru- se intalnesc pentru a desavarsi aroma inconfundabila a pieptului de pui, va propun o reteta mai putin obisnuita. [...]

Miere de albine poliflora, 18 Lei Kg.

Telefon: 0721.377.825



Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa