Miere de Albine


Apilarnil

Apilarnilul este unul dintre cele mai cautate, la ora actuala, produse apicole. Daca ar fi sa-l definim, acest produs este in fapt un extract de larve de trantor. Dupa cum se stie, populatia unui stup contine si membrii de sex masculin, care sunt trantorii. Rolul acestora este strict de imperechiere cu matca. Extragerea acestui valoros produs se face intre a saptea si a zecea zi de cand au fost depuse ouale in faguri,
adica atunci cand s-a ajuns la stadiul larvar care intereseaza apicultorul pentru recoltarea apilarnilului.
Perioada de recoltare a apilarnilului este intre lunile mai si iulie.
Apilarnilul are un aspect albicios, iar dupa omogenizare devine laptos. Acest produs se degradeaza foarte rapid (in circa 12 ore) si de aceea se va depozita la temperature de minus cinci grade si minus 20 de grade, daca se vrea pastrarea pentru un timp mai indelungat, pentru a nu-si pierde proprietatile.
Ca si compozitie chimica, apilarnilul este foarte complex si se aseamana cu laptisorul de matca, insa mai contine si pastura, miere sau propolis.
Mirosul si gustul sunt putin astringente si aromate.


Proprietati terapeutice:
- biostimulator- stimuleaza functionarea organismului si mai ales a celulelor
- energizant- importanta sursa de energie
- vitalizant
- tonifiant- tonifica organismul, il face mai rezistent
- psihoton- are efecte pozitive asupra tonusului psihic
- imunostimulator- stimuleaza sistemul imunitar
- antiviral- are efect de omorare a virusilor si bacteriilor
- imbunatateste functia sexuala a barbatilor
- regleaza menstruatia la femei
- stimuleaza memoria si capacitatile intelectuale
- stimuleaza apetitul
- mareste masa muscular la barbati
- stimuleaza functionarea glandelor suprarenale (are un bogat continut de prehormoni )

Indicatii terapeutice
- in cazul unor eforturi fizice sustinute, cum ar fi cele depuse de sportivii de performanta
- afectiuni metabolice- diabet, obezitate
- anorexie
- lipsa masei musculare sau atonie musculara
- in anemii sau in cazul lipsei de proteine suficiente
- depresie si degenarea functiei nervoase, mai ales la varstnici
- afectiuni ale sistemului nervos
- afectiuni ale aparatului digestiv
- afectiuni ale aparatului endocrin
- afectiuni ale ochilor, urechilor, gatului si ochilor
- afectiuni genitale la femei
- impotenta, ejaculare precoce, probleme de erectie
- s-au obtinut rezultate remarcabile la bolnavii suferinzi de cancer si SIDA






 


5.0 stars based on 4636 reviews





Spune-ne parerea ta despre acest material:



Din aceeasi categorie: Produse apicole
  • Mierea de hrisca
    Mierea de hrisca

    Hrisca este un nume generic dat unui anumit tip de plante ierboase si este deseori confundata cu cerealele. Mierea de hrisca este o varietate de miere folosita foarte mult in America si anumite state europene. Acest tip de miere poate inlocui cu foarte mare succes produsele destinare indulcirii diverselor alimente sau poate inlocui cu desavarsire zaharul. Mai poate fi folosita si pentru obtinerea miedului.[...]

  • Mierea de salcie
    Mierea de salcie

    Mierea de salcie este mai putin cunoscuta consumatorilor, insa este un sortiment deosebit de miere, recoltat primavara devreme. Mierea are culoarea ambrei, iar atunci cand cristalizeaza, cu cristale marunte, devina albicioasa la culoare.[...]

  • Mierea de Manuka
    Mierea de Manuka

    Mierea de Manuka este unul dintre sortimentele de miere cu cele mai multe si puternice efecte terapeutice, care este recomandata de aproximativ toti medicii, datorita proprietatilor sale curative. Mierea de Manuka este obtinuta din polenul recoltat din florile arborelui Manuka, ce este originar din Noua Zeilanda. Mierea de Manuka are o culiare galben- bruna si are gust si aroma specific, cu tente lemnoase. Are un bogat continut mineral si puternice proprietati antiseptic.[...]

  • Mierea de lavanda
    Mierea de lavanda

    Mierea de lavanda este unul dintre cele mai parfumate sortimente de miere. De asemenea culoarea sa este una deosebita, datorita pigmentilor continuti de polenul florilor de lavanda sau lavandina. [...]


Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa