Miere de Albine


Mierea de floarea- soarelui

Floarea- soarelui este poate una dintre cele mai impresionante plante datorita atasamentului sau fata de astrul zilei, dupa care isi intoarce mereu capul, de la rasarit si pana la apus. Poate si datorita acestui fapt, ca plantele mereu atrag energia de la soare, mierea rezultata din ele este una dintre cele mai bune si puternic energizante.
 Mierea de floarea- soarelui are nuante ce merg de la galben pai pana la auriu, cu miros si gust specific, dulceag, si datorita continutului relativ mare de glucoza, la fel ca si mierea de rapita, cristalizeaza destul de repede. Insa acest fapt nu ii afecteaza catusi de putin proprietatile. Atunci cand se cristalizeaza creeaza o masa foarte compacta.
Este una dintre mierile folosite in industria alimentara, mai ales la fabricarea biscuitilor si a nugatului.
Asa cum aminteam mai devreme, are un continut marit de glucoza, insa ceea ce deosebeste acest sortiment de miere de toate celelalte, este faptul ca este singura miere ce contine lecitina in stare pura, iar continutul de polen in sediment poate ajunge pana la un procent de 100%.
O alta caracteristica aparte a acestei mieri este data de bogatul continut de vitamina P. Vitamina P este puternic antioxidanta si are un rol important in mentinerea permeabilitatii vaselor capilare, asadar aceasta miere este recomandata persoanelor care se confrunta cu afectiuni ale vaselor sanguine.
Este o miere bogata in flavonizi, elemente minerale si uleiuri esentiale.
 

Proprietati:
Mierea de floarea soarelui are efect:
- antibiotic
- afrodisiac
- tonic psihic si fizic
- energizant
- antipiretic- ajuta la scaderea febrei
- stimuleaza sistemul imunitar
- regleaza tensiune arteriala, indiferent ca este vorba de hipotensivi sau hipertensivi
- activeaza si stimuleaza circulatia sanguina

Indicatii terapeutice:
- efort fizic si psihic prelungit
- anemii
- afectiuni ale vaselor sanguine sau probleme circulatorii (mai ales ale circulatiei periferice)
- hipo si hipertensiune
- surmenaj
- afectiuni ale stomacului
- afectiuni ale aparatului respirator
- probleme legate de memoria deficitara
- datorita continutului de lecitina este de real ajutor elevilor, stimuland intelectul
- stari febrile


5.0 stars based on 9878 reviews





Spune-ne parerea ta despre acest material:



Din aceeasi categorie: Produse apicole
  • Mierea de hrisca
    Mierea de hrisca

    Hrisca este un nume generic dat unui anumit tip de plante ierboase si este deseori confundata cu cerealele. Mierea de hrisca este o varietate de miere folosita foarte mult in America si anumite state europene. Acest tip de miere poate inlocui cu foarte mare succes produsele destinare indulcirii diverselor alimente sau poate inlocui cu desavarsire zaharul. Mai poate fi folosita si pentru obtinerea miedului.[...]

  • Mierea de salcie
    Mierea de salcie

    Mierea de salcie este mai putin cunoscuta consumatorilor, insa este un sortiment deosebit de miere, recoltat primavara devreme. Mierea are culoarea ambrei, iar atunci cand cristalizeaza, cu cristale marunte, devina albicioasa la culoare.[...]

  • Mierea de Manuka
    Mierea de Manuka

    Mierea de Manuka este unul dintre sortimentele de miere cu cele mai multe si puternice efecte terapeutice, care este recomandata de aproximativ toti medicii, datorita proprietatilor sale curative. Mierea de Manuka este obtinuta din polenul recoltat din florile arborelui Manuka, ce este originar din Noua Zeilanda. Mierea de Manuka are o culiare galben- bruna si are gust si aroma specific, cu tente lemnoase. Are un bogat continut mineral si puternice proprietati antiseptic.[...]

  • Mierea de lavanda
    Mierea de lavanda

    Mierea de lavanda este unul dintre cele mai parfumate sortimente de miere. De asemenea culoarea sa este una deosebita, datorita pigmentilor continuti de polenul florilor de lavanda sau lavandina. [...]


Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa