Miere de Albine


Mierea de iarba neagra

Mierea de iarba neagra este obtinuta din nectarul plantei Calluna Vulgaris, care este o floare mica, violacee, ce se regaseste in flora spontana de munte si de ses. Acest tip de miere este foarte diferit de mierea clasica, avand mai degraba consistent unui jeleu.
Mierea de iarba neagra se mai deosebeste si prin aceea ca prezinta multe bule de aer mici in structura sa si nici nu cristalizeaza. Are culoarea chihlimbarului, iar aroma sa este deseori caracterizata ca fiind asemanatatoare cu cea a caramelelor, iar gustul sau devine mai intens odata cu trecerea timpului. Aroma sa este usor amaruie, insa foarte intensa, fapt care incadreaza acest sortiment in categoria produselor premium.
Aceasta miere este una cu o istorie indelungata, existand chiar atestari ale folosirii sale inca din antichitate, cand la curtile faraonilor era folosita pe post de medicament.
Un alt aspect deosebit al acestei mieri este faptul ca desi are o cantitate de apa mult mai ridicata decat a altor tipuri, are un continut foarte bogat in minerale, mai ales in potasiu.
Proprietatile curative si terapeutice ale mierii de iarba neagra sunt:
- trateaza anemia
- este un tonic nervos deosebit
- este un diuretic puternic si un antiseptic deosebit pentru caile urinare
- ajuta in cazul infectiilor digestive si intestinale
-  are proprietati antioxidante mai intense decat a altor tipuri de miere


5.0 stars based on 4542 reviews

Spune-ne parerea ta despre acest material:Din aceeasi categorie: Produse apicole
 • Mierea de hrisca
  Mierea de hrisca

  Hrisca este un nume generic dat unui anumit tip de plante ierboase si este deseori confundata cu cerealele. Mierea de hrisca este o varietate de miere folosita foarte mult in America si anumite state europene. Acest tip de miere poate inlocui cu foarte mare succes produsele destinare indulcirii diverselor alimente sau poate inlocui cu desavarsire zaharul. Mai poate fi folosita si pentru obtinerea miedului.[...]

 • Mierea de salcie
  Mierea de salcie

  Mierea de salcie este mai putin cunoscuta consumatorilor, insa este un sortiment deosebit de miere, recoltat primavara devreme. Mierea are culoarea ambrei, iar atunci cand cristalizeaza, cu cristale marunte, devina albicioasa la culoare.[...]

 • Mierea de Manuka
  Mierea de Manuka

  Mierea de Manuka este unul dintre sortimentele de miere cu cele mai multe si puternice efecte terapeutice, care este recomandata de aproximativ toti medicii, datorita proprietatilor sale curative. Mierea de Manuka este obtinuta din polenul recoltat din florile arborelui Manuka, ce este originar din Noua Zeilanda. Mierea de Manuka are o culiare galben- bruna si are gust si aroma specific, cu tente lemnoase. Are un bogat continut mineral si puternice proprietati antiseptic.[...]

 • Mierea de lavanda
  Mierea de lavanda

  Mierea de lavanda este unul dintre cele mai parfumate sortimente de miere. De asemenea culoarea sa este una deosebita, datorita pigmentilor continuti de polenul florilor de lavanda sau lavandina. [...]


Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa