Miere de Albine


Mierea de papadie

In timpul primaverii, pajistile montane se umplu de flori galbene precum puful puilor de gaina. Este o incantare sa putem admira o asemenea frumusete a naturii. Insa pe langa faptul ca sunt atat de frumoase, aceste plante au foarte multe proprietati terapeutice benefice pentru organism, care, din fericire se transmit si mierii pe care albinele o prepara cu atata migala din “puful de soare”.
Mierea de papadie are o culoare galbena inconfundabila, care aminteste de culoarea florilor de papadie. Nuanta sa are tendinta de a se inchide atunci cand se zahariseste. Mierea de papadie cristalizeaza destul de rapid, uneori chiar din faguri. De multe ori apicultorii prefera sa lase aceasta miere ca hrana pentru albine, deoarece are efecte tonifiante.
 Gustul sau este un pic intepator, puternic, cu note vegetale, erbacee, insa este foarte placut. De asemenea nu este foarte dulce, in comparatie cu alte mieri, iar faptul ca este un pic astringenta o face sa fie foarte racoritoare. Consistenta sa este untoasa, fiind o miere groasa.

Proprietati terapeutice:

- hepatoprotectoare- protejeaza ficatul
- antibacteriana
- protejeaza si intareste oasele
- stimuleaza pancreasul
- antifungica- ucide ciupercile microscopice
- antiacneica
- detoxifianta si diuretica
- stimuleaza vezica biliara


Indicatii terapeutice:
- afectiuni ale ficatului si a vezicii biliare
- afectiuni ale rinichilor
- acnee
- lipsa de calciu
- anemii
- hipertensiune
- afectiuni ale pielii (mai ales micoze)
- afectiuni ale stomacului

Atentie! A nu se confunda mierea de papadie cu acea “miere” preparata in casa din flori de papadie, zahar si lamaie. Si aceea are anumite proprietati terapeutice, insa nu se pot compara cu mierea de papadie preparata de albine.

 


5.0 stars based on 10677 reviews

Spune-ne parerea ta despre acest material:Din aceeasi categorie: Produse apicole
 • Mierea de hrisca
  Mierea de hrisca

  Hrisca este un nume generic dat unui anumit tip de plante ierboase si este deseori confundata cu cerealele. Mierea de hrisca este o varietate de miere folosita foarte mult in America si anumite state europene. Acest tip de miere poate inlocui cu foarte mare succes produsele destinare indulcirii diverselor alimente sau poate inlocui cu desavarsire zaharul. Mai poate fi folosita si pentru obtinerea miedului.[...]

 • Mierea de salcie
  Mierea de salcie

  Mierea de salcie este mai putin cunoscuta consumatorilor, insa este un sortiment deosebit de miere, recoltat primavara devreme. Mierea are culoarea ambrei, iar atunci cand cristalizeaza, cu cristale marunte, devina albicioasa la culoare.[...]

 • Mierea de Manuka
  Mierea de Manuka

  Mierea de Manuka este unul dintre sortimentele de miere cu cele mai multe si puternice efecte terapeutice, care este recomandata de aproximativ toti medicii, datorita proprietatilor sale curative. Mierea de Manuka este obtinuta din polenul recoltat din florile arborelui Manuka, ce este originar din Noua Zeilanda. Mierea de Manuka are o culiare galben- bruna si are gust si aroma specific, cu tente lemnoase. Are un bogat continut mineral si puternice proprietati antiseptic.[...]

 • Mierea de lavanda
  Mierea de lavanda

  Mierea de lavanda este unul dintre cele mai parfumate sortimente de miere. De asemenea culoarea sa este una deosebita, datorita pigmentilor continuti de polenul florilor de lavanda sau lavandina. [...]


Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa