Miere de Albine


Mierea de tei

Mierea de tei este considerata a fi unul din sortimentele cele mai apreciate din punct de vedere terapeutic, datorita compozitiei sale. Contine:  vitamine (foarte bogata in vitamina B1), aminoacizi, tanin, uneori si mana, sesquiterpene, farnesol, mucilagii, flavonoizi, tanin, dar si un procent ridicat de granule de polen, care poate ajunge pana la 70- 80%.


Atentie! Acest sortiment de miere este interzis persoanelor care sunt alergice la polen!

Mierea de tei are o culoare galbena intensa, cu nuante care ajung pana la portocaliu sau chiar roscat. Mirosul sau este dulce- lemnos, fiind o miere foarte parfumata. Gustul sau este specific, de flori de tei si este foarte intens.
Din punct de vedere al consistentei, mierea de tei este fluida, uneori vascoasa si are tendinta de a se cristaliza rapid (cateva luni de la recoltare), mai ales daca este tinuta la rece. S-a constatat ca la inceputul toamnei, aceasta miere are tendinta de a se cristaliza, moment in care culoarea sa devine mai deschisa, iar gustul si mai intens. Cristalizarea mierii este un proces natural, care atesta faptul ca produsul este curat, pur.
Din punct de vedere energetic, valoarea sa este de 300 kcalorii per 100 grame produs.

Proprietatile sale terapeutice sunt:

- antibacteriana,

- anti-inflamatorie

- sedativa

- antipiretica (scade febra)

- calmanta

- dizolva mucusul fluidizand secretiile bronhice

- stimuleaza cicatrizarea si vindecarea ranilor si arsurilor,

- antiseptica

Indicatii terapeutice ale mierii de tei:
- raceli, bronsite, laringite, faringite, pneumonie, astm, tuberculoza pulmonara, stari febrile, tuse,
- boli renale
- boli ale tubului digestiv, mai ales ulcer
- calmarea durerilor gastrice
- preventia aparitiei migrenelor
- stres, insomnie, oboseala, surmenaj, boli nervoase
- rani, arsuri
- crampe


5.0 stars based on 5599 reviews





Spune-ne parerea ta despre acest material:



Din aceeasi categorie: Produse apicole
  • Mierea de hrisca
    Mierea de hrisca

    Hrisca este un nume generic dat unui anumit tip de plante ierboase si este deseori confundata cu cerealele. Mierea de hrisca este o varietate de miere folosita foarte mult in America si anumite state europene. Acest tip de miere poate inlocui cu foarte mare succes produsele destinare indulcirii diverselor alimente sau poate inlocui cu desavarsire zaharul. Mai poate fi folosita si pentru obtinerea miedului.[...]

  • Mierea de salcie
    Mierea de salcie

    Mierea de salcie este mai putin cunoscuta consumatorilor, insa este un sortiment deosebit de miere, recoltat primavara devreme. Mierea are culoarea ambrei, iar atunci cand cristalizeaza, cu cristale marunte, devina albicioasa la culoare.[...]

  • Mierea de Manuka
    Mierea de Manuka

    Mierea de Manuka este unul dintre sortimentele de miere cu cele mai multe si puternice efecte terapeutice, care este recomandata de aproximativ toti medicii, datorita proprietatilor sale curative. Mierea de Manuka este obtinuta din polenul recoltat din florile arborelui Manuka, ce este originar din Noua Zeilanda. Mierea de Manuka are o culiare galben- bruna si are gust si aroma specific, cu tente lemnoase. Are un bogat continut mineral si puternice proprietati antiseptic.[...]

  • Mierea de lavanda
    Mierea de lavanda

    Mierea de lavanda este unul dintre cele mai parfumate sortimente de miere. De asemenea culoarea sa este una deosebita, datorita pigmentilor continuti de polenul florilor de lavanda sau lavandina. [...]


Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa