Miere de Albine


Miere de albine: RETETE CULINARE

  • Pulpe de pui cu sos de miere, busuioc si boia de ardei
    Pulpe de pui cu sos de miere, busuioc si boia de ardei

    Daca vreti sa preparati o cina deosebita, iata sugestia noastra. Desi este foarte usor de preparat, veti lasa impresia ca de fapt ati muncit foarte mult la acest preparat si toata lumea il va aprecia. Combinatia inedita de ingrediente va va rasfata simturile, dar si pe cei dragi.[...]

  • Pui cu miere si susan
    Pui cu miere si susan

    Carnea de pui este una dintre cele mai usoare si gustoase carnuri. Datorita faptului ca se prepara relativ rapid, carnea de pui este una dintre cel mai des folosite tipuri de carne. Va propunem in continuare o reteta rapida de pui cu miere si susan, cu care puteti sa va impresionati familia sau prietenii.[...]

  • Alvita cu miere de albine
    Alvita cu miere de albine

    Inca de cand eram copii si mergeam la iarmaroacele sau targurile organizate la zile de sarbatoare, abia asteptam sa putem manca delicioasa alvita. Chiar si in zilele noastre s-a pastrat traditia si acest desert delicios inca se mai gaseste in anumite regiuni, unde au loc manifestari campenesti. Va oferim acum reteta acestei specialitati pufoase si delicioase.[...]

  • Suc de soc si miere de albine
    Suc de soc si miere de albine

    Cred ca nu exista persoana care sa nu fii gustat macar o data in viata deliciosul suc de soc sau socata cum i se mai spune in popor. In afara de faptul ca este un suc natural este si foarte sanatos, combinand proprietatile florilor de soc cu cele terapeutice si curative ale mierii. [...]

  • Lichior de oua si miere de albine
    Lichior de oua si miere de albine

    Daca doriti sa savurati o bautura sanatoasa, dar si gustoasa, puteti prepara un delicios lichior de casa, din ingrediente suta la suta naturale, care in acelasi timp are si anumite proprietati terapeutice, datorita mierii. Timpul de preparare este relativ scurt, iar gradul de complexitate este usor spre mediu. [...]

  • Carne de pui cu miere si unt
    Carne de pui cu miere si unt

    Atunci cand aveti pofta sa preparati ceva deosebit, dar nu stiti ce anume, prima alegere ar putea fi carnea de pui. Este mai dietetica decat alte tipuri de carne si se prepara relativ mai repede, caci timpul de preparare este mai redus. Va propunem o retat rapida si cu un grad redus de complexitate.[...]



Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa