Miere de Albine


Miere de albine: RETETE CULINARE

  • Friptura de miel cu miere
    Friptura de miel cu miere

    Pentru persoanele carora le place carnea de miel, insa s-au plictisit de celebra friptura la cuptor pe care o pregatesc an de an cu ocazia sfintelor Pasti, va propunem o reteta delicioasa, care va reusi sa va schimbe radical conceptul despre ce inseamna carnea de miel. Datorita mirodeniilor care se utilizeaza la condimentarea carnii, friptura astfel preparata va avea un aer exotic, insa in acelasi timp isi va pastra aroma inconfundabila si va va incanta simturile.[...]

  • Pui cu glazura de miere
    Pui cu glazura de miere

    O reteta delicioasa, care va va incanta simturile. Glazura de miere ii confera acestei retete un aer exotic si este o incantare pentru simturile voastre. Va puteti surprinde musafirii sau familia cu o mancare deosebita, care parca ne evoca orientul indepartat... [...]

  • Lapte de pasare cu miere
    Lapte de pasare cu miere

    Cred ca aceasta reteta ne-a incantat copilaria multora dintre noi! Este cazul sa-i alintam si noi pe copii nostri cu un "dulce" facut in casa! Aspectul pufos de norisori pe care il au galustile din albus vor aduce incantarea in ochii celor mici, dar si o mare placere papilelor gustative.[...]

  • Napolitane cu miere si nuca
    Napolitane cu miere si nuca

    O reteta rapida si delicioasa si cu un grad redus de dificultate. Faptul ca acum se gasesc in magazine foi de napolitane sau de placinte usureaza foarte mult sarcina gospodinelor si reduc timpul necesar prepararii unor bunatati. Este mult mai placut si sanatos sa le oferim celor dragi prajituri facute in casa. [...]

  • Ficat de vita cu miere
    Ficat de vita cu miere

    Aceasta reteta exotica este usor de preparat si va va schimba pentru totdeauna ideea despre cum trebuie sa pregatiti ficatul de vita. Mai ales ca ficatul este un aliment foarte important pentru nutritia noastra, continand o mare cantitate de fier. Din pacate nu multe persoane sunt incantate de gustul acestuia atunci cand se face prajit, insa cu ajutorul glazurii de miere sigur veti convinge si pe cea mai pretentioasa persoana sa incerce si sa guste! [...]

  • Pui cu miere si ghimbir
    Pui cu miere si ghimbir

    Aceasta reteta, in afara faptului ca este foarte delicioasa, datorita ghimbirului care se adauga in glazura de miere, are si efecte afrodisiace asupra celor care o savureaza. Combinatia de miere si ghimbir va fi o adevarata sarbatoare pentru papilele dumneavoastra gustative. Iar marele avantaj al acestui fel de mancare este ca este si foarte sanatoasa si foarte gustoasa! [...]



Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa