Miere de Albine


Miere de albine: RETETE CULINARE

  • Nasturasi cu miere
    Nasturasi cu miere

    Va recomand in continuare o delicioasa gustare. Pot inlocui cu succes biscuitii sau alte produse de patiserie. Sunt usor de preparat, deliciosi si sanatosi. [...]

  • Paine cu miere
    Paine cu miere

    Aceasta reteta de paine, in care se adauga si miere, va ofera un produs foarte gustos, care pe langa faptul ca are un continut nutritiv bogat, va ofera atat savoarea mierii, cat si proprietatile curative ale acesteia. Painea preparata astfel se va pastra mai mult timp.[...]

  • Shake cu miere si banane
    Shake cu miere si banane

    Shake-ul este o bautura delicioasa, care incanta atat pe cei mari, cat si pe cei mici. Plus ca este o bautura foarte sanatoasa, care aduce un aport important de vitamine si calciu. Este extrem de usor si rapid de preparat, iar succesul este garantat. Se poate consuma atat in sezonul estival, cat si in timpul iernii, cand va strangeti seara, cu totii, in jurul sobei in care trosneste focul.[...]

  • Salada de cruditati cu sos de miere
    Salada de cruditati cu sos de miere

    Pentru persoanele care prefera salatele de cruditati sau pentru cele care doresc sa-si detoxifice organismul sau sa tina post, o salata de crudiatati este cea mai buna solutie. Legumele au multe beneficii pentru sanatate, iar daca la acestea adaugati si beneficiile aduse de miere, atunci veti avea pe masa o combinatie si gustoasa si sanatoasa.[...]

  • Crema de branza cu miere si scortisoara
    Crema de branza cu miere si scortisoara

    Va propunem o reteta delicioasa de crema de branza si miere, care poate fi consumata atat la micul dejun, cu o bagheta frantuzeasca proaspata, cat si pe paine prajita la gustarea de la ora 5. Aceasta combinatie, pe langa faptul ca va va incanta simturile, are si marele avantaj ca este foarte sanatoasa, iar combinatia dintre miere si scortisoara are proprietatea de a ajuta la intarirea sistemului imunitar, dar si la ameliorarea starii de sanatate, la scaderea colesterolului si la o mai buna functionare a sistemului cardio- vascular. Timpul necesar prepararii este foarte scurt, iar compozitia este suficienta pentru 4-6 persoane.[...]

  • Ciolan afumat, cu miere, la cuptor
    Ciolan afumat, cu miere, la cuptor

    Ciolanul afumat este una dintre specialitatile romanesti cele mai apreciate. In cazul in care doriti insa o reteta speciala cu acest fel de mancare, (care sa nu implice fasolea clasica), va recomandam aceasta reteta cu miere. Oaspetii dumneavoastra vor fi surprinsi de combinatia dintre carnea de porc si miere, insa cu siguranta, vor comenta zile intregi impresia puternica pe care acest preparat le-a lasat-o.[...]



Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa