Miere de Albine


Carne de pui cu miere si unt

Atunci cand aveti pofta sa preparati ceva deosebit, dar nu stiti ce anume, prima alegere ar putea fi carnea de pui. Este mai dietetica decat alte tipuri de carne si se prepara relativ mai repede, caci timpul de preparare este mai redus. Va propunem o retat rapida si cu un grad redus de complexitate.


Ingrediente pentru 4 persoane:
- 2 piepti de pui dezosati
- pesmet
- 1 ou
- 4-5 linguri de miere
- jumatate de pachet de unt
- condimente dupa gust- rozmarin, boia, cimbru, piper, praf de usturoi, etc
 

Mod de preparare:
Pieptul de pui se curata de pielita si se taie in bucati potrivite, de circa 4-5 centimetri.
Oul se bate intr-un castron, impreuna cu un praf de sare. In alt castron, amestecati pesmetul cu acele mirodenii pe care le-ati ales, dupa gustul vostru. Treceti apoi bucatile de carne prin ou, apoi prin amestecul de pesmet si condimente.
Se prajeste carnea in ulei bine incins, pana cand capata o nuanta auriu inchis, circa 5 minute pe fiecare parte.
Intre timp, intr-o craticioara antiaderenta puneti la topit untul si apoi adaugati mierea, amestecand pana cand se obtine un sos omogen.
Bucatile de pui, care au fost lasate pe un servet de hartie pentru a se indeparta tot uleiul in exces, se vor trece prin sosul de unt si  miere si se vor servi cu garnitura la alegere.
 


5.0 stars based on 687 reviews





Spune-ne parerea ta despre acest material:



Din aceeasi categorie: Retete culinare
  • Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline
    Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline

    Exista o multitudine de sosuri in lumea aceasta, potrivite pentru tot felul de mancaruri. Insa exista in acelasi timp si foarte multe gusturi, care combinate pot da nastere unor arome unice si originale. Va propun un sos potrivit mai ales pentru carnea la gratar si recomandat mai ales celor carora le place sa manance picant.[...]

  • Deliciu cu miere, iaurt si fructe
    Deliciu cu miere, iaurt si fructe

    In zilele calduroase de vara, cand doriti sa mancati ceva racoritor, insa nu puteti sau nu doriti sa mancati inghetata, puteti consuma acest delicios desert, care este foarte usor de preparat si care este foarte racoritor.[...]

  • Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara
    Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara

    Pentru cei care aleg sa consume alcool rar si in cantitati reduse, si ar vrea sa incerce un cocktail deosebit, va recomand o reteta rapida si usor de preparat, dar care in acelasi timp este si hranitoare si gustoasa.[...]

  • Piept de  pui cu portocale si miere
    Piept de pui cu portocale si miere

    Pentru cei care doresc sa incerce o reteta speciala, in care doua gusturi opuse- dulce si acru- se intalnesc pentru a desavarsi aroma inconfundabila a pieptului de pui, va propun o reteta mai putin obisnuita. [...]


Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa