Miere de Albine


Inghetata cu miere

Avand in vedere zilele toride de vara care se anunta in continuare, va propunem un desert racoros si sanatos in acelasi timp. Este drept ca la ora actuala se gaseste in magazine o foarte mare gama de inghetata, de toate felurile si cu toate aromele imaginate vreodata. Insa inghetata de casa, facuta de mana noastra va ramane mereu cea mai buna.
Gradul de dificultate este redus spre mediu, iar timpul de preparare este de nici jumatate de ora. Mai mult dureaza sa inghete!
 

Ingrediente
- 200 ml smantana dulce, din aceea din care se face frisca de casa
- 200 ml lapte dulce (bine ar fi sa nu fie degresat!)
- 150 grame de miere (cea de salcam si cea poliflora sunt mai aromate)
- 3 oua- mai exact galbenusurile (din albusuri puteti face bezele!)
 

Mod de preparare
Intr-o craticioara cu peretii antiaderenti se amesteca laptele si smantana pana se omogenizeaza si apoi se pun la foc mic, mestecand continuu, insa nu se va lasa pe foc pana la atingerea punctului de fierbere.

Se bat galbenusurile de ou cu ajutorul mixerului sau al telului, pana isi maresc volumul si se deschid la culoare.

Se toarna compozitia preparata anterior din lapte si smantana, mestecand in continuu, apoi se va pune iar la foc mic si se va mesteca mereu, pana cand se ingroasa ca o crema.
Se lasa sa se racoreasca, pana la circa 40 de grade, apoi se va adauga mierea si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Nu se pune mierea mai devreme caci la temperaturi de peste 40 de grade aceasta isi pierde din proprietatile sale atat de valoroase. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se baga la congelator.
De obicei sunt suficiente circa 12 ore pentru ca inghetata sa fie gata, insa depinde si de temperatura la care este setat congelatorul dumneavoastra.
Pentru a preveni aparitia acelor de gheata in inghetata, care-i afecteaza textura, ar trebui, ca la circa doua- trei ore sa scoateti inghetata din congelator si sa o amestecati pentru a avea o  inghetata fina si delicata.


5.0 stars based on 2896 reviews





Spune-ne parerea ta despre acest material:



Din aceeasi categorie: Retete culinare
  • Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline
    Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline

    Exista o multitudine de sosuri in lumea aceasta, potrivite pentru tot felul de mancaruri. Insa exista in acelasi timp si foarte multe gusturi, care combinate pot da nastere unor arome unice si originale. Va propun un sos potrivit mai ales pentru carnea la gratar si recomandat mai ales celor carora le place sa manance picant.[...]

  • Deliciu cu miere, iaurt si fructe
    Deliciu cu miere, iaurt si fructe

    In zilele calduroase de vara, cand doriti sa mancati ceva racoritor, insa nu puteti sau nu doriti sa mancati inghetata, puteti consuma acest delicios desert, care este foarte usor de preparat si care este foarte racoritor.[...]

  • Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara
    Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara

    Pentru cei care aleg sa consume alcool rar si in cantitati reduse, si ar vrea sa incerce un cocktail deosebit, va recomand o reteta rapida si usor de preparat, dar care in acelasi timp este si hranitoare si gustoasa.[...]

  • Piept de  pui cu portocale si miere
    Piept de pui cu portocale si miere

    Pentru cei care doresc sa incerce o reteta speciala, in care doua gusturi opuse- dulce si acru- se intalnesc pentru a desavarsi aroma inconfundabila a pieptului de pui, va propun o reteta mai putin obisnuita. [...]


Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa