Miere de Albine


Paste cu legume si miere

Pentru iubitorii de paste, dar si pentru cei care vor sa guste un fel de mancare mai special, insa foarte delicios, va propun o reteta usor de preparat, in care legumele si pastele se imbina intr- un mod foarte armonios si delicios, totul fiind condimentat si cu aroma inconfundabila a mierii.


Ingrediente:

- 200 de grame de napi (daca nu aveti cum sa procurati napi puteti folosi cartofi)
- 200 de grame de praz verde
- 200 de grame de morcovi
- 100- 150 de grame de ceapa de apa
- 3- 4 catei de usturoi
- 2- 3 linguri de ulei de masline
- 75 de mililitri de miere
- 2- 3 ramurele de rozmarin
- 500 de grame de paste (va recomand pastele pene rigate)
- 800 ml de pasta de tomate

Mod de preparare:

Napii se curata de coaja si se taie cubulete. Prazul se curata bine si se taie in rondele de grosimea unui deget. Morcovii, dupa ce au fost curatati de coaja se vor taia rondele. Ceapa se taie in opt. Toate legumele se pun impreuna cu uleiul, usturoiul, rozmarinul , mierea si uleiul intr- o  tava, in cuptorul preincalzit la 200 de grame. Se lasa sa prinda culoare legumele si sa se inmoaie, circa 20 de minute.
Intre timp, fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Dupa ce legumele sunt aproape gata, intr- o tigaie antiaderenta puneti o lingura- doua de ulei de masline, adaugati pasta de rosii si omogenizati, condimentand dupa gust. Adaugati legumele pe care le- ati scos din cuptor si amestecati foarte bine, lasandu- le la foc potrivit timp de circa 5 minute. Cand pastele sunt gata, raspurnatile in tigaie si mai lasati totul la foc mic timp de inca 2- 3 minute.
Se serveste cu parmezan ras, presarat deasupra.

Pofta buna!


5.0 stars based on 858 reviews





Spune-ne parerea ta despre acest material:



Din aceeasi categorie: Retete culinare
  • Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline
    Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline

    Exista o multitudine de sosuri in lumea aceasta, potrivite pentru tot felul de mancaruri. Insa exista in acelasi timp si foarte multe gusturi, care combinate pot da nastere unor arome unice si originale. Va propun un sos potrivit mai ales pentru carnea la gratar si recomandat mai ales celor carora le place sa manance picant.[...]

  • Deliciu cu miere, iaurt si fructe
    Deliciu cu miere, iaurt si fructe

    In zilele calduroase de vara, cand doriti sa mancati ceva racoritor, insa nu puteti sau nu doriti sa mancati inghetata, puteti consuma acest delicios desert, care este foarte usor de preparat si care este foarte racoritor.[...]

  • Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara
    Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara

    Pentru cei care aleg sa consume alcool rar si in cantitati reduse, si ar vrea sa incerce un cocktail deosebit, va recomand o reteta rapida si usor de preparat, dar care in acelasi timp este si hranitoare si gustoasa.[...]

  • Piept de  pui cu portocale si miere
    Piept de pui cu portocale si miere

    Pentru cei care doresc sa incerce o reteta speciala, in care doua gusturi opuse- dulce si acru- se intalnesc pentru a desavarsi aroma inconfundabila a pieptului de pui, va propun o reteta mai putin obisnuita. [...]


Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa