Miere de Albine


Pui cu miere si grapefruit


Contrastul dintre carnea alba si dulce a pieptului de pui si culoarea aprinsa a grapefruit-ului rosu, in combinatia cu amestecul deosebit de dulce amarui al acestui fruct, alcatuiesc o alaturare nemaipomenita impreuna cu mierea, care cu siguranta va va incanta simturile prin exotismul si ineditul sau.

Ingrediente pentru 4 persoane:
- 500 de grame de piept de pui
- 200 de grame de grapefruit rosu, foarte bine copt
- 50 de grame de miere
50 mililitri de ulei
- sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:


In primul rand, inainte de a va apuca sa pregatiti acest fel de mancare atat de exotic si gustos, va trebui sa acordati o atentie deosebita grapefruit-ului. De ce spun asta? Deoarece trebuie sa inlaturati cu multa migala pielitele albe ale acestui fruct, caci altfel riscati sa schimbati gustul produsului finit.
Portionati carnea de pui in 4 bucati cat mai egale. Spalati-le cu atentie pentru a indeparta orice urma de sange si uscati carnea cu un servet de hartie.
Pe fiecare dintre bucatile de carne faceti cu un cutit bine ascutit 3 crestaturi sufficient de adanci, insa aveti grija sa nu sectionati carnea dintr-o parte in cealalta.
Dupa ce ati curatat cu mare atentie grapefruit-ul si ati indepartat toate pielitele, taiati-l in felii. Ungeti carnea cu miere, uniform, pe toata suprafata. Apoi, in fiecare crestatura de pe carnea de pui, puneti cate o felie de grapefruit.
Incingeti cuptorul la 180oC. Intr-o tava bine unsa cu ulei, asezati bucatile de pui si lasati-le sa se rumeneasca circa o jumatate de ora, avand grija ca din cand in cand sa “scaldati” carnea cu sosul care se formeaza in tava.
Pofta buna!


5.0 stars based on 973 reviews





Spune-ne parerea ta despre acest material:



Din aceeasi categorie: Retete culinare
  • Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline
    Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline

    Exista o multitudine de sosuri in lumea aceasta, potrivite pentru tot felul de mancaruri. Insa exista in acelasi timp si foarte multe gusturi, care combinate pot da nastere unor arome unice si originale. Va propun un sos potrivit mai ales pentru carnea la gratar si recomandat mai ales celor carora le place sa manance picant.[...]

  • Deliciu cu miere, iaurt si fructe
    Deliciu cu miere, iaurt si fructe

    In zilele calduroase de vara, cand doriti sa mancati ceva racoritor, insa nu puteti sau nu doriti sa mancati inghetata, puteti consuma acest delicios desert, care este foarte usor de preparat si care este foarte racoritor.[...]

  • Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara
    Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara

    Pentru cei care aleg sa consume alcool rar si in cantitati reduse, si ar vrea sa incerce un cocktail deosebit, va recomand o reteta rapida si usor de preparat, dar care in acelasi timp este si hranitoare si gustoasa.[...]

  • Piept de  pui cu portocale si miere
    Piept de pui cu portocale si miere

    Pentru cei care doresc sa incerce o reteta speciala, in care doua gusturi opuse- dulce si acru- se intalnesc pentru a desavarsi aroma inconfundabila a pieptului de pui, va propun o reteta mai putin obisnuita. [...]


Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa