Miere de Albine


Pui cu miere si susan

Carnea de pui este una dintre cele mai usoare si gustoase carnuri. Datorita faptului ca se prepara relativ rapid, carnea de pui este una dintre cel mai des folosite tipuri de carne. Va propunem in continuare o reteta rapida de pui cu miere si susan, cu care puteti sa va impresionati familia sau prietenii.

Ingrediente pentru 4 persoane:
- 2 piepti de pui
- o ceasca de miere
- o ceasca de faina
- o ceasca de apa
- sare, piper
- seminte de susan

Mod de preparare

Se curata pieptul de pui de pielita si oase si se taie in cubulete potrivite ca marime. Se rumeneste carnea in putin ulei pe ambele parti, dupa care se lasa la scurs pe un servet de hartie.
Intr-un bol amestecati faina, piperul, sarea si apa, pana obtineti o compozitie omogena, ca o smantana. Treceti apoi bucatile de carne prin acest amestec si prajiti-le in uleiul foarte bine incins, pana devin aurii. Lasati-le la scurs pe un servet de hartie, care sa absoarba tot uleiul.
Separat, intr-o craticioara antiaderenta puneti, la foc mic, mierea pana vedeti ca devine foarte fluida. Nu o lasati sa se incalzeasca prea mult caci isi pierde proprietatile.
Puteti tavali bucatile de pui prajite anterior in mierea calda sau puteti sa turnati direct mierea peste acestea. Se presara deasupra semintele de susan si se serveste cu garnitura dupa preferinte.


5.0 stars based on 1856 reviews





Spune-ne parerea ta despre acest material:



Din aceeasi categorie: Retete culinare
  • Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline
    Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline

    Exista o multitudine de sosuri in lumea aceasta, potrivite pentru tot felul de mancaruri. Insa exista in acelasi timp si foarte multe gusturi, care combinate pot da nastere unor arome unice si originale. Va propun un sos potrivit mai ales pentru carnea la gratar si recomandat mai ales celor carora le place sa manance picant.[...]

  • Deliciu cu miere, iaurt si fructe
    Deliciu cu miere, iaurt si fructe

    In zilele calduroase de vara, cand doriti sa mancati ceva racoritor, insa nu puteti sau nu doriti sa mancati inghetata, puteti consuma acest delicios desert, care este foarte usor de preparat si care este foarte racoritor.[...]

  • Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara
    Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara

    Pentru cei care aleg sa consume alcool rar si in cantitati reduse, si ar vrea sa incerce un cocktail deosebit, va recomand o reteta rapida si usor de preparat, dar care in acelasi timp este si hranitoare si gustoasa.[...]

  • Piept de  pui cu portocale si miere
    Piept de pui cu portocale si miere

    Pentru cei care doresc sa incerce o reteta speciala, in care doua gusturi opuse- dulce si acru- se intalnesc pentru a desavarsi aroma inconfundabila a pieptului de pui, va propun o reteta mai putin obisnuita. [...]


Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa