Miere de Albine


Salata de castraveciori cu miere

Mierea, acest miraculos aliment auriu si dulce, poate crea contraste nemaipomenite cu alte alimente sau cu diferite feluri de mancare. Trebuie sa recunoastem ca majoritatea dintre noi se simt atrasi de contraste… Ce poate fi mai contrastant decat dulceata mierii si gustul acru al castraveciorilor murati? Si totusi ei reusesc sa se alature armonios intr-o salata delicioasa.


Ingrediente pentru 4 persoane
 - 400 de grame de castraveciori in saramura (personal recomand castraveciorii tip Cornishon)
- 150 de grame de ardei gras (optional)
- 80 de grame de miere (cea poliflora da o aroma speciala)
- 50 de mililitri de ulei de masline
- o lamaie
- 5-6 catei de usturoi
- o legatura de marar
- jumatate de lingurita de piper alb macinat

Mod de preparare

Se scot castraveciorii din borcan, se spala cu mare grija si se lasa la scurs. Apoi se sterg bine si se vor taia in fasiute, pe lungime. Daca sunt mai mari se vor taia intai in segmente de circa 2-3 centimetri si abia apoi in fasii.
Se curata usturoiul si se toaca marunt. Ardeiul gras se spala, se curata de seminte si se taie Julien (ca o fideluta fina), apoi se amesteca cu usturoiul intr-un vas, pana se obtine un amestec omogen.
Intr-un bol curat se pun zeama obtinuta de la lamaie (pentru a obtine cat mai mult suc de la lamaie va recomand sa o fierbeti circa 5 minute intr-un vas cu apa, si abia apoi sa stoarceti sucul din ea), mierea si uleiul de masline si se vor amesteca pana la omogenizarea completa.
Puneti impreuna intr-un alt bol toate ingredientele si amestecati bine. Adaugati sare dupa gust si piperul alb macinat. Se va adauga la sfarsit si mararul tocat marunt si se va decora cu feliute subtiri de lamaie.
Este o salata racoritoare si poate insoti cu succes mancarurile mai “grele” pe baza de carne.
 


5.0 stars based on 704 reviews





Spune-ne parerea ta despre acest material:



Din aceeasi categorie: Retete culinare
  • Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline
    Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline

    Exista o multitudine de sosuri in lumea aceasta, potrivite pentru tot felul de mancaruri. Insa exista in acelasi timp si foarte multe gusturi, care combinate pot da nastere unor arome unice si originale. Va propun un sos potrivit mai ales pentru carnea la gratar si recomandat mai ales celor carora le place sa manance picant.[...]

  • Deliciu cu miere, iaurt si fructe
    Deliciu cu miere, iaurt si fructe

    In zilele calduroase de vara, cand doriti sa mancati ceva racoritor, insa nu puteti sau nu doriti sa mancati inghetata, puteti consuma acest delicios desert, care este foarte usor de preparat si care este foarte racoritor.[...]

  • Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara
    Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara

    Pentru cei care aleg sa consume alcool rar si in cantitati reduse, si ar vrea sa incerce un cocktail deosebit, va recomand o reteta rapida si usor de preparat, dar care in acelasi timp este si hranitoare si gustoasa.[...]

  • Piept de  pui cu portocale si miere
    Piept de pui cu portocale si miere

    Pentru cei care doresc sa incerce o reteta speciala, in care doua gusturi opuse- dulce si acru- se intalnesc pentru a desavarsi aroma inconfundabila a pieptului de pui, va propun o reteta mai putin obisnuita. [...]


Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa