Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline
Exista o multitudine de sosuri in lumea aceasta, potrivite pentru tot felul de mancaruri. Insa exista in acelasi timp si foarte multe gusturi, care combinate pot da nastere unor arome unice si originale. Va propun un sos potrivit mai ales pentru carnea la gratar si recomandat mai ales celor carora le place sa manance picant.
Ingrediente:
- 4 lingurite de miere
- 1 ardei rosu
- 2- 3 catei de usturoi
- o cana de apa fierbinte
- sare si piper dupa gust
- ulei de masline
Mod de preparare:
Ardeiul iute se curata de seminte si se toaca marunt- marunt. La fel si usturoiul se va taia foarte fin. Intr- o tigaie se pune putin ulei si se se adauga usturoiul si ardeiul iute si se lasa sa se rumeneasca timp de 1- 2 minute. Se adauga mierea si apoi apa fierbinte si se lasa pe foc inca 2 minute. Amestecati bine pentru a se omogeniza. Apoi adaugati cate putin ulei de masline, mestecand continuu, pana obtineti consistenta pe care v- o doriti. Adaugati sare si piper dupa gust. Sosul poate fi strecurat inainte de a fi servit sau lasat asa cum se afla. Asa cum spuneam, acest sos poate insoti cu succes carnea la gratar.
5.0 stars based on
5980 reviews
Spune-ne parerea ta despre acest material:
Din aceeasi categorie: Retete culinare
-
Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline
Exista o multitudine de sosuri in lumea aceasta, potrivite pentru tot felul de mancaruri. Insa exista in acelasi timp si foarte multe gusturi, care combinate pot da nastere unor arome unice si originale. Va propun un sos potrivit mai ales pentru carnea la gratar si recomandat mai ales celor carora le place sa manance picant.[...]
-
Deliciu cu miere, iaurt si fructe
In zilele calduroase de vara, cand doriti sa mancati ceva racoritor, insa nu puteti sau nu doriti sa mancati inghetata, puteti consuma acest delicios desert, care este foarte usor de preparat si care este foarte racoritor.[...]
-
Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara
Pentru cei care aleg sa consume alcool rar si in cantitati reduse, si ar vrea sa incerce un cocktail deosebit, va recomand o reteta rapida si usor de preparat, dar care in acelasi timp este si hranitoare si gustoasa.[...]
-
Piept de pui cu portocale si miere
Pentru cei care doresc sa incerce o reteta speciala, in care doua gusturi opuse- dulce si acru- se intalnesc pentru a desavarsi aroma inconfundabila a pieptului de pui, va propun o reteta mai putin obisnuita. [...]