Miere de Albine


Sos de miere si lamaie pentru legume

Consumul de legume este recomandat cu caldura de catre toti nutritionisti. Fructele si legumele sunt cele care ne furnizeaza fibrele necesare digestiei si sunt bogate in vitamine si minerale. Insa uneori, pentru a putea savura cu adevarat legumele, avem nevoie de un sos special, care sa le imbogateasca gustul si sa le faca mai gustoase. Va propunem un asemenea sos, care poate insoti cu succes un sote de legume sau legumele fierte, servite pe post de garnitura.
Ingrediente
- 3 linguri de miere
- 5 lingurite de suc proaspat de lamaie
- 1 lingurita de patrunjel proaspat, tocat
- 2 lingurite de mustar Dijon
- 1 catel de usturoi, pisat
- 2-3 linguri de ulei de masline
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele. Uleiul se adauga la sfarsit, turnandu-l treptat si amestecand constant, pana se obtine un sos omogen. Daca nu se serveste imediat, sosul se poate pastra la frigider. In cazul in care este rece, inainte de a-l servi, lasati-l minim 15 minute la temperatura camerei. Se poate servi deasupra garniturilor de legume sau se poate chiar adauga in salate, ca dressing.

 


5.0 stars based on 1169 reviews





Spune-ne parerea ta despre acest material:



Din aceeasi categorie: Retete culinare
  • Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline
    Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline

    Exista o multitudine de sosuri in lumea aceasta, potrivite pentru tot felul de mancaruri. Insa exista in acelasi timp si foarte multe gusturi, care combinate pot da nastere unor arome unice si originale. Va propun un sos potrivit mai ales pentru carnea la gratar si recomandat mai ales celor carora le place sa manance picant.[...]

  • Deliciu cu miere, iaurt si fructe
    Deliciu cu miere, iaurt si fructe

    In zilele calduroase de vara, cand doriti sa mancati ceva racoritor, insa nu puteti sau nu doriti sa mancati inghetata, puteti consuma acest delicios desert, care este foarte usor de preparat si care este foarte racoritor.[...]

  • Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara
    Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara

    Pentru cei care aleg sa consume alcool rar si in cantitati reduse, si ar vrea sa incerce un cocktail deosebit, va recomand o reteta rapida si usor de preparat, dar care in acelasi timp este si hranitoare si gustoasa.[...]

  • Piept de  pui cu portocale si miere
    Piept de pui cu portocale si miere

    Pentru cei care doresc sa incerce o reteta speciala, in care doua gusturi opuse- dulce si acru- se intalnesc pentru a desavarsi aroma inconfundabila a pieptului de pui, va propun o reteta mai putin obisnuita. [...]


Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa