Miere de Albine


Suc de soc si miere de albine

Cred ca nu exista persoana care sa nu fii gustat macar o data in viata deliciosul suc de soc sau socata cum i se mai spune in popor. In afara de faptul ca este un suc natural este si foarte sanatos, combinand proprietatile florilor de soc cu cele terapeutice si curative ale mierii.
Ingrediente:
- 1 kg de miere
- 15- 20 inflorescente de soc
- 4- 5 lamai
- 5 litri de apa plata
- un pachetel mic de drojdie
Mod de preparare:
Intr-un borcan mare de sticla se pun florile de soc dupa ce au fost bine spalate si lamaile taiate felii. Separat, mierea se amesteca bine cu apa, pana cand se dizolva complet si se toarna apoi in borcan peste flori si lamai. Drojdia se va inmuia intr-o cescuta cu apa calduta si apoi se adauga peste restul compozitiei.
Se acopera borcanul cu un tifon si se lasa la soare timp de 2-3 zile. Este indicat sa se mestece zilnic in borcan pentru a verifica astfel si gradul de fermentatie al bauturii.
Se trage in sticle si se pastreaza la rece.


5.0 stars based on 1789 reviews





Spune-ne parerea ta despre acest material:



Din aceeasi categorie: Retete culinare
  • Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline
    Sos cu miere, usturoi, ardei iute si ulei de masline

    Exista o multitudine de sosuri in lumea aceasta, potrivite pentru tot felul de mancaruri. Insa exista in acelasi timp si foarte multe gusturi, care combinate pot da nastere unor arome unice si originale. Va propun un sos potrivit mai ales pentru carnea la gratar si recomandat mai ales celor carora le place sa manance picant.[...]

  • Deliciu cu miere, iaurt si fructe
    Deliciu cu miere, iaurt si fructe

    In zilele calduroase de vara, cand doriti sa mancati ceva racoritor, insa nu puteti sau nu doriti sa mancati inghetata, puteti consuma acest delicios desert, care este foarte usor de preparat si care este foarte racoritor.[...]

  • Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara
    Cocktail alcoolic cu miere si scortisoara

    Pentru cei care aleg sa consume alcool rar si in cantitati reduse, si ar vrea sa incerce un cocktail deosebit, va recomand o reteta rapida si usor de preparat, dar care in acelasi timp este si hranitoare si gustoasa.[...]

  • Piept de  pui cu portocale si miere
    Piept de pui cu portocale si miere

    Pentru cei care doresc sa incerce o reteta speciala, in care doua gusturi opuse- dulce si acru- se intalnesc pentru a desavarsi aroma inconfundabila a pieptului de pui, va propun o reteta mai putin obisnuita. [...]


Mierea de albine

Mierea de albine este un lichid vascos, cu o densitate mare, cu miros si gust specific, care depind de plantele din care a fost recoltata.

Culoarea mierii de albine poate varia de la galben pal pana la nuante rosiatice sau chiar brun inchise, in functie de plantele de la care au fost recoltate nectarul si polenul.

Mierea curata se cristalizeaza in cateva luni de la colectare, fapt care atesta ca mierea de albine este pura si are un continut redus de apa.

Principalele proprietati terapeutice ale mierii de albine sunt:
- antibacterian - distruge anumite bacterii, datorita flavonidelor si enzimelor pe care le contine

- antibiotic, antimicrobian - are proprietatea de a fi un antibiotic cu spectru larg

- antioxidant - distruge radicalii liberi si previne imbatranirea prematura

- anti-inflamator - poate reduce inflamatiile

- bio-stimulator - furnizeaza energie ce stimuleaza functiile organismului

- curativ - poate ajuta la vindecarea multor afectiuni sau rani

- diuretic - stimuleaza diureza

- depurativ - stimuleaza si ajuta eliminarea de toxine din organism

- energetic - datorita continutului mare de zaharuri furnizeaza rapid foarte multa energie

- imunostimulant - stimuleaza imunitatea organismului si-l ajuta sa lupte mai bine cu infectiile

- emolient - mai ales cand este aplicata local; atrage apa